Test Autodiagnosis

Pildora 2a

Realitza l’autodiagnòstic de Acelera pime i descobreix la maduresa digital de la teva pime.

Esbrina el nivell de digitalització de la teva empresa i com potenciar la transformació digital.

Totes les empreses i especialment, les que desenvolupen part de la seva activitat en l’entorn digital, han d’evolucionar contínuament per a assegurar la seva competitivitat i supervivència. Sobretot en aquest moment, en el qual la digitalització ha arribat per a quedar-se.

En una situació de canvi constant en la qual nous “players” irrompen en el mercat i empreses tradicionals desenvolupen noves capacitats, canals i formes de relació, és fonamental que tu, com a gerent o líder de la transformació digital de la teva empresa, coneguis en quin punt es troba el teu negoci. D’aquesta manera, podràs establir metes realistes i assolibles, garantint el desenvolupament del teu negoci en el mitjà i llarg termini.

Tenir un coneixement global de la situació actual de la teva pime quant a la transformació digital, pot suposar un treball complex. Per aquest motiu, la Plataforma Acelera pyme posa a la teva disposició diverses eines d’autodiagnòstic, amb les quals podràs dur a terme una anàlisi d’una forma ràpida i senzilla, estalviant temps i optimitzant costos.

Què són les eines d’autodiagnòstic?

Les eines d’autodiagnòstic són una sèrie de tests que et permeten no sols conèixer el nivell de maduresa digital de la teva pime a nivell global, sinó també identificar quines àrees has de potenciar perquè el teu procés de transformació digital sigui tot un èxit. T’ofereixen una anàlisi i diverses recomanacions en funció dels teus resultats perquè puguis portar el teu negoci al següent nivell de digitalització i competitivitat.
En primer lloc, has de completar el registre de la teva pime en la Plataforma Acelera pyme. Una vegada finalitzat, tindràs accés a les eines i podràs començar la teva anàlisi.

Coneix el nivell de maduresa digital de la teva pime amb les eines d’autodiagnòstic.

A continuació, t´expliquem en què consisteix cada test i tots els beneficis que t’aporten.

Test exprés

És el primer que et recomanem que facis. El qüestionari està compost per 13 preguntes senzilles, per la qual cosa no trigaràs més de 10 minuts a completar-ho. Aquestes preguntes estan elaborades sobre la base de dues dels indicadors sobre digitalització més rellevants a nivell europeu: DESI (Índex de l’Economia i Societat Digital) i DII (Digital Intensity Index).

El test exprés et permet conèixer el nivell de maduresa digital de la teva pime segons les directrius que aplica la Comissió Europea en el DESI. En funció del teu resultat, posiciona a la teva pime en un dels 4 nivells de digitalització: molt baix, baix, alt o molt alt.
A més, et mostra els valors de referència nacionals per als indicadors que s’han analitzat en el qüestionari. D’aquesta manera, no sols coneixes la teva situació interna, sinó que també obtens una comparació amb la mitjana de les pimes espanyoles, descobrint quins aspectes et proporcionen un avantatge competitiu en el mercat i quins has de potenciar.

Test avançat

Una vegada hagis completat el test exprés, podràs realitzar el test avançat.

Aquesta eina et permet aprofundir en el coneixement sobre el nivell de maduresa digital de la teva pime. El qüestionari està format per un número màxim de 47 preguntes, el qual varia en funció del sector de la teva empresa i del nombre d’empleats, per la qual cosa no trigaràs més de 20 minutos a completar-lo.

A més, està organitzat sobre la base dels 8 àmbits clau que conformen la transformació digital: estratègia digital, organització digital, infraestructura i tecnologia, ciberseguretat, relació amb els clients, comercialització, processos de negoci i processos de suport.

Aquest test et proporciona una visió completa dels àmbits rellevants per a la transformació digital de la teva empresa.

Una vegada finalitzat el qüestionari obtens els resultats, situant a la teva pime en un dels 4 nivells de transformació digital, coneixent de manera visual la teva situació actual, les teves àrees més digitalitzades i aquells àmbits en els quals has de centrar els teus esforços.

Com a resultat del test avançat d’autodiagnòstic coneixeràs el ritme al qual avança la teva pime. Si avança a velocitat d’arrencada, mitjana, de creuer o màxima.

A més, trobaràs una anàlisi detallada i un pla d’acció amb recomanacions específiques per a cada àmbit de digitalització en funció de la velocitat que hagis obtingut. No sols coneixeràs la teva situació actual, sinó que descobriràs diferents vies a través de les quals pots potenciar la digitalització d’aquelles àrees que requereixen un major impuls.

Cadascuna de les eines t’ofereix diferents beneficis. Et recomanem que realitzis tots dos tests per a obtenir una visió global de la teva pime en el procés de digitalització. Com tots els tests es guarden i pots realitzar-los les vegades que vulguis, podràs comparar els resultats i veure la teva evolució. Tot això, t’ajudarà a definir les línies de futur del teu negoci d’una forma eficaç, facilitant la presa de decisions.

Com comentàvem al principi del post, és fonamental conèixer el punt de partida per a traçar el camí correcte que et permetrà aconseguir els teus objectius. Estàs decidit a descobrir en quin punt està la teva pime?, llest per a fer el salt?

Darreres entrades