SOBRE NOSALTRES

Oficina

L’Acció Estratègica en Economia i Societat Digital del Pla Estatal de Política Científica i Tècnica i d’Innovació per al període 2017-2020 inclou un conjunt de mesures que persegueixen el desenvolupament, l’impuls i l’adopció de tecnologies digitals, possibilitant la transformació de l’economia i la societat cap a un entorn digital que s’implanti amb caràcter transversal a tots els sectors d’activitat empresarial. Es pretén que aquest sigui l’escenari dominant per a les transaccions econòmiques, la prestació de serveis públics eficaços i eficients i la definició d’un nou model d’organització del treball i de les relacions socials.

Per això, el Consell Comarcal del Pallars Jussà juntament amb el de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, i el Pallars Sobirà, en col·laboració amb entitats locals del territori, amb associacions empresarials, amb centres educatius i empreses privades del sector TIC, engeguen una nova oficina de la xarxa d’Oficines Accelera Pymes rurals.

Els objectius de l’OAP Rural són impulsar i avançar en la transformació digital i modernització de les pimes, oferir solucions digitals a pimes i autònoms per donar continuïtat a la seva activitat de negoci, posar en valor projectes rellevants tant públics com a privats lligats a la transformació digital de les pimes, generar relacions entre els actors de la transformació digital al territori, i desenvolupar esdeveniments a tot el territori del programa sobre temàtiques relacionades amb la transformació digital de les pimes.

Els serveis de l’OAP Rural van dirigits a les petites i mitjanes empreses, autònoms i/o emprenedors/es del territori. Aquestes són aproximadament unes 4.000 empreses, on destaca el sector serveis, així com les empreses del sector primari.

Entitats col·laboradores

Entitats comarcals col·laboradores: El Consell Comarcal del Pallars Jussà amb concertació del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Conselh Generau d´Aran i Consell Comarcal de l´Alta Ribagorça.   

Entitats locals col.laboradores: Ajuntament de la Pobla de Segur, Ajuntament d’Isona, Ajuntament de Naut Aran, Ajuntament de Les, Ajuntament de Vielha e Mijaran. 

Entitats públiques: Escola politècnica Superior (UdL), INS Tremp. Altres entitats públiques: Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, Consorci Leader Pirineu Occidental, Geoparc Mundial UNESCO Orígens.

Associacions empresarials del territori: Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran, Associació d’Innovació en Territoris de Muntanya, Foment Torisme Val d’Aran, Associació Professional d’Empresàries de Lleida i el Pirineu. 

Empreses privades: Muntanya d’Idees, Tecnoservicesoriol, The Big Answer Digital, Arantec SL, Totook. 

Entitat publicoprivada: Pallars Actiu, SA.