Les pymes, al centre de la digitalització

Pildora 3

La digitalització de les pimes és essencial per a aconseguir la modernització del país i impulsar l’economia nacional.

La digitalització ha passat de ser una opció a ser una autèntica necessitat per a les empreses. En aquests últims anys, la importància que els negocis comptin amb una presència en l’entorn digital ha anat augmentant. No obstant això, l’emergència sanitària causada pel COVID-19 ha estat el detonant que ha impulsat la introducció de la digitalització en pràcticament totes les activitats.

Per aquest motiu, la modernització del país i, en part, el futur de l’economia i de la societat, depenen de la capacitat d’adaptació de les empreses a aquest nou àmbit digital. Especialment, de les petites i mitjanes empreses, que constitueixen l’eix principal de l’economia espanyola, representant, segons el Pla de Digitalització de PIMES 2021- 2025, el 98,99% del teixit productiu del país i constituint, aproximadament, el 49,6% de l’ocupació nacional.

Per a poder impulsar aquesta adaptació, el Govern d’Espanya ha desenvolupat i elaborat tot tipus d’actuacions centrades en millorar la competitivitat de les pimes en els nous entorns digitals, promovent, al seu torn, l’expansió internacional.

El govern ha posat en marxa mesures per a ajudar a les pimes en el seu procés de digitalització.

El canvi digital pot suposar un procés complex per a les pimes, ja que aquestes troben barreres com el factor econòmic, la falta d’informació en eines digitals o la incertesa sobre com poden abordar aquest canvi en el seu negoci. En aquest context, sorgeix Acelera pyme, una iniciativa del govern que busca fer costat als autònoms, als emprenedors, i a les petites i mitjanes empreses en la seva transformació digital.

Des de Acelera pime hem posat en marxa diverses línies d’actuació per a ajudar a pimes com la teva en aquest camí. Trobaràs suport, assessorament personalitzat, tallers, formacions i molt més, en les Oficines Acelera pyme. Volem col·laborar perquè la teva transformació digital serà més senzilla en comptar amb un suport físic que et guiï durant tot el procés.

També hem desenvolupat la Plataforma Acelera pyme, on trobaràs multitud de recursos i contingut relacionat amb la digitalització, perquè puguis adquirir el coneixement necessari per a adaptar-te al nou entorn digital.

Totes dues línies d’actuació, permeten que la teva pime pugui trencar les barreres que sorgeixen en iniciar el procés de transformació digital i t’ajuden al fet que aquest sigui tot un èxit.

Encara tens algun dubte sobre la importància de transformar digitalment la teva pime? A continuació, et comptem alguns dels beneficis de tenir un negoci digitalitzat.

1. Milloraràs la comunicació.

Els nous canals en línia, et permetran connectar tant amb proveïdors com clients, reforçant la relació que tens amb ells. A més, impulsaràs la comunicació entre els teus empleats a través de les eines digitals. Aconseguiràs millorar el flux de treball, la coordinació entre els diferents departaments i la productivitat de la teva plantilla.

2. Accediràs a noves oportunitats.

La teva pime podrà introduir-se en nous mercats, difuminant les barreres geogràfiques. Podràs aconseguir nous clients i identificar noves línies de negoci perquè la teva empresa continuï creixent.

3. Impulsaràs la productivitat i la competitivitat.

La introducció d’eines digitals en la teva empresa et permetrà realitzar d’una forma més senzilla i ràpida diferents activitats quotidianes. D’aquesta manera, podràs centrar els teus esforços en les àrees més importants del teu negoci perquè es converteixin en un avantatge competitiu en el mercat. També, podràs impulsar aquelles àrees o activitats que suposen una feblesa, per a així aconseguir que el teu negoci sigui més productiu i, per tant, més rendible.

4. Potenciaràs la visibilitat de la teva empresa.

Duent a terme accions de màrqueting digital, podràs augmentar la visibilitat de la teva pime en els canals en línia. Aconseguiràs tenir presència en les plataformes en les quals està el teu client, per a així transmetre-li tot el valor que pots aportar-li. A més, aquesta visibilitat, no sols t’ajudarà a captar nous clients, sinó que també et permetrà atreure nou talent per a la teva organització.

5. Reduiràs els riscos.

Tindràs un ampli coneixement de la teva empresa i del mercat gràcies a les dades que et proporcionen les eines digitals. D’aquesta manera, podràs prendre decisions més sòlides i amb majors probabilitats d’èxit gràcies a tota la informació de la qual disposes.

Com hem vist, la digitalització et proporciona múltiples beneficis. Per això, el Govern d’Espanya ha desenvolupat iniciatives com Acelera pime per a donar-te suport i ajudar-te al fet que la transformació digital de la teva pime sigui tot un èxit.

La teva pime pot digitalitzar-se. Així que no dubtis a visitar la Plataforma Acelera pyme i posar-te en contacte amb la teva Oficina Acelera pyme més pròxima per a impulsar aquest canvi. Digitalitza el teu negoci amb Acelera pime!

Darreres entrades