Innovació femenina

La innovació femenina a la ruralitat es refereix a les contribucions de les dones que viuen i treballen en àrees rurals al desenvolupament i la innovació a les seves comunitats.

La innovació femenina és un tema que ha guanyat cada cop més atenció en els darrers anys, ja que es reconeix que les dones han tingut un paper important en l’avenç de la tecnologia, la ciència i altres camps. Aquí teniu alguns exemples d’innovació femenina:

Hedy Lamarr: L’actriu de Hollywood també va ser una talentosa inventora. A la dècada de 1940, juntament amb el compositor George Antheil, va desenvolupar un sistema de comunicació de freqüència de salt que s’utilitza avui dia en la tecnologia de Wi-Fi i Bluetooth.

Grace Hopper: Una de les primeres programadores dordinadors, Hopper també va ser responsable del desenvolupament del primer compilador de llenguatge de programació dalt nivell, el que va permetre als programadors escriure codi en llenguatge humà en lloc de en codi de màquina.

Ada Lovelace: Considerada per molts com la primera programadora de la història, Lovelace va treballar al costat de Charles Babbage en la invenció de la “Màquina Analítica”, una mena d’ordinador mecànica que es va dissenyar en la dècada de 1830.

Katherine Johnson: Matemàtica i enginyera aeroespacial, Johnson va treballar a la NASA i va realitzar càlculs crítics per a la primera missió tripulada dels Estats Units a l’espai el 1961.

Chien-Shiung Wu: Física teòrica i experimental, Wu va treballar en el Projecte Manhattan durant la Segona Guerra Mundial i és coneguda pel seu treball en la violació de la simetria de càrrega-paritat a la física de partícules.

Innovació femenina

10 dones referents en tecnologia

Les entitats tecnològiques com l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació lluiten per augmentar la presència de dones al sector. Les dones representen un 14% de les

Llegir més »
Innovació femenina

Dia de la Dona

¿Què va passar el 8 de març del 1857? El Dia Internacional de la Dona del 8 de març va ser declarat per les Nacions Unides el

Llegir més »